بهترین روغن برای پخت و پز کدام است؟ آفتابگردان یا ذرت

بازدید: 268 بازدید

برای شناخت بهترین روغن برای پخت و پز باید موارد متعددی را مورد بررسی قرار داد. در ابتدا باید بگوییم برای عموم مردم دیگر ثابت شدهِ است که روغن های گیاهی موجود در بازار از سایر روغن ها مفید تر هستند.

در این مطلب قصد داریم بدانیم در بین روغن های گیاهی کدام یک مفیدتر میباشد؟

روغن ها به دو دسته تقسیم میشوند:

دسته ی اول آن هایی که مقاومت بالایی در برابر حرارت و گرما دارند ( این روغن های به درد سرخ کردن میخورند ).

دسته ی دوم آن هایی که مقاومت پایینی در برابر حرارت دارند و برای سرو کردن سالا یا پخت غذاهایی مثل برنج استفاده میگردند.

بهترین روغن پخت و پز

سوال دیگری مطرح میشود که اگر روغن زیتون یا سایر روغن هایی که مخصوص سرخ کردن نیستند را بیش از اندازه حرارت دهیم چه میشود؟

اگر روغن هایی مثل روغن زیتون را بیش از حد در مقابل حرارت مستقیم قرار بدهیم، برای مثال با آن سیب زمینی سرخ کنیم، در اثر حرارت بالایی که میبیند،اکسید میشود.

اکسید شدن روغن چه خطری دارد؟

مصرف روغنی که اکسید شدهِ است زمینه ی مبتلا شدن به سرطان را در بدن فرد ایجاد میکند.

پس باید برای سرخ کردن مواد غذایی حتما از روغن های مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.

روغن های سرخ کردنی را در چه شرایطی نگهداری کنیم؟

این روغن ها را باید داخل ظروف تیره نگهداری کنید تا تماس خاصی با نور نداشته باشند.

درضمن یادتان نرود این روغن ها را بیشتر از سه بار مصرف نکنید و بعد از هر با مصرف، صاف کنید.

 

و اما بهترین روغن برای پخت و پز کدام است؟

روغن آفتابگردان

در ابتدا با روغن آفتابگردان شروع میکنیم:

این روغن مانند روغن های گیاهی دیگر فاقد کلسترول میباشد و این یک مزیت عالی در برابر روغن های حیوانی میباشد.

روغن آفتابگردان بعلت تحمل حرارت بالا و سریع اکسید نشدن، از سال 1835 در کشور روسیه بصورت صنعتی تولید شد.

یادتان نرود روغن آفتابگردان نیز مانند سایر چربی ها کالری بالایی دارد، و بعلت داشتن ریز مغذی های مفید زیاد، نباید بیش از حد مصرف کنید.

متخصصان تغذیه بعلت داشتن ویتامین E بالا و پایین بودن سطح چربی های ترانس و اشباع در این روغن، آن را روغن دوست دار قلب معرفی کرده اند.

ضمنا مصرف زیاد اسید های چرب اشباع نشده چند زنجیره ای امگا 6 که در روغن آفتابگردان و سایر روغن های گیاهی وجود دارد، باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان در خانم ها و سرطان پروستات در آقایان میشود.

پس بهتر است از مصرف بیش از اندازه این روغن خودداری کنید و سالم بودنشان را بهانه نکنید.

 

روغن ذرت

روغن ذرت:

این روغن همانند دیگر روغن های گیاهی دارای اسید های چرب امگا 3 و 6 میباشد. اکسید نشدن سریع این روغن، آن را در دسته ی بهترین روغن های سرخ کردن قرار میدهد.

ماندگاری آن تا 2 سال میباشد، اگر در دمای 15 تا 25 درجه سانتی گراد نگهداری شود و از نور مستقیم آفتاب دور باشد.

بعلت بدون بو بودن، میتوانید آن را همانند روغن زیتون در سالاد ها و یا سس هایتان استفاده کنید.

این روغن اگر به میزان کافی و درست مصرف شود، کلسترول خون را پایین می آود و خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش میدهد.

دسته‌بندی مراقبت و سلامتی
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ورود | ثبت نام
شماره موبایل یا پست الکترونیک خود را وارد کنید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
رمز عبور را وارد کنید
رمز عبور حساب کاربری خود را وارد کنید
برگشت
درخواست بازیابی رمز عبور
لطفاً پست الکترونیک یا موبایل خود را وارد نمایید
برگشت
کد تایید را وارد کنید
کد تایید برای شماره موبایل شما ارسال گردید
ارسال مجدد کد تا دیگر
ایمیل بازیابی ارسال شد!
لطفاً به صندوق الکترونیکی خود مراجعه کرده و بر روی لینک ارسال شده کلیک نمایید.
تغییر رمز عبور
یک رمز عبور برای اکانت خود تنظیم کنید
تغییر رمز با موفقیت انجام شد
سبد خرید

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.